Aktualności

L'Art de la cuisine Martell 2016

19-01-2016

FORMUŁA KONKURSU

L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych
w kraju, organizowany od 13 lat  w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).

W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnych stanowiskach konkursowych. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć jedną godzinę.

Podczas konkursu potrawy oceniane są przez trzy zespoły jury:

  • JURY TECHNICZNE, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce, oceniać będzie potrawy według zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku
  • JURY DEGUSTACYJNE, złożone z Szefów Kuchni.
  • JURY KONESERÓW, które przyznaje swoją osobną nagrodę.​

Więcej informacji oraz formularz zgłoszeniowy na stronie: http://www.zamekryn.pl/martell-2016